miercuri, 10 decembrie 2014

0

Brebina Autumn Cyclocross 2014

Posted in ,
Visul de a-mi construi un ciclocros s-a concretizat, după câteva zile de teste aspre, am decis că este timpul ca proiectul meu să-şi primească botezul focului, iar competiţia a fost oportunitatea ideală. Am plecat spre Braşov în dimineaţa concursului şi după o pauză în Holbav, satul natal al mamei mele, am ajuns la Zărneşti, unde urma să iau parte la Brebina Autumn Cyclocross.


Am făcut câteva ture pe traseu, am spălat bicicleta şi surpriză, am schimbat şi o cameră pentru că am făcut până la încălzire (tnx Robike pentru cameră). Am avut timp suficient să îmi fac încălzirea pe trainer pentru că înainte cursei de ciclocros era programat pe acelaşi traseu o cursă de XCO, mi ciudă doar că nu mi-am luat şi MTB-ul.

În jurul orei unu ne-am adunat la start şi am pornit în cursă. Era un start comun, împreună cu cei de la elite, ei aveau de făcut mai multe tururi faţă de cele 6 ale noastre.


Nu m-am poziţionat cel mai bine aşa că pe primul viraj am pierdut timp şi apoi pe următoarele la fel. Am reuşit să recuperez astfel că la intrarea în al doilea pasaj subteran care era în prima jumătate a traseului am reuşit să îl depăşesc pe Robike şi să preiau astfel conducerea cursei la amatori. Îl aveam în faţa pe Edy, pe Ionuţ, doi juniori şi pe Alex Ciocan, dar ei nu intrau în calculele mele. Totuşi, mi-ar fi plăcut să avem acelaşi număr de ture să văd care este diferenţa între un profesionist şi un amator. Am continuat să pedalez, să alerg şi să sar peste obstacole încercând să merg constant fără să trag prea tare, următorul adversar al meu nu putea să-mi pună probleme.


Ştiu că ciclocrosul este un sport în care nu ai timp să sufli dar de data aceasta adversarii m-au lăsat să merg fără să mă rup. Traseul era super, comparabil cu cursele din transmisiile TV din ţările de jos unde ciclocrosul este o religie. Mă bucuram de această nouă disciplină ce o descopeream şi îmi era ciudă că popularitatea ei este destul de mediocră în România. 

În turul al doilea l-am depăşit pe Alex Ciocan şi am mers în faţa lui până mi-am terminat cele 6 ture. Probabil dacă eram la elite aş fi fost pe podium alături de Ionuţ Sdraila şi de Eduard Grosu, dar nu am fost la elite aşa că m-am mulţumit cu prima treaptă a podiumului la categoria mea.

A fost un debut, se pare că cadrul acesta mă ajută să debutez în fiecare disciplină. Aştept cu nerăbdare Campionatul Naţional de Ciclocros din Ianuarie unde sper să obţin acelaşi rezultat, până atunci antrenamente la greu;)


0 comentarii: