miercuri, 16 martie 2016

0

Spring Classic Challenge

Posted in
      Dacă vrei să simți emoţiile şi provocările unei clasice de primăvară, în 3 Aprilie te invit la Spring Classic Challenge în localitatea Micăsasa din județul Sibiu.


      Cu o săptămână înainte de Paris - Roubaix, ai ocazia să pedalezi pe un traseu provocator de 143 de kilometri, un tur în nordul județului Sibiu. Traseul măsoară o diferenţă de nivel de aproximativ 1300 de metri cu 4 căţărări ultima fiind în Seica Mare, scurtă de doar 1,5 km dar cu porţiuni de 15%. Pe traseu sunt presărate 2 segmente de piatră cubică, 2 km de drum neasfaltat dar şi 12 km pe vechiul drum strategic folosit în cel de-al doilea război mondial de armată, pavat acum cu dale de beton.


       Turistic, pe traseu, vom trece prin localităţi renumite pentru bisericile fortificate, printre acestea se numără: Tapu, Şeica Mică, Biertan sau cetatea Medievală a Mediasului.


      Cursa va fi în regim de gentelman race, adică circulația nu va fi închisă iar concurenţii trebuie să respecte regulile de circulație. Dar, în proporţie de 75% traseul e pe drumuri secundare unde circulaţia este redusă şi pe alocuri inexistentă.


      Dacă crezi că 143 de kilometri e mult, am pregătit şi o buclă de 41 de kilometri. Deci chiar dacă ai un MTB eşti binevenit. O să avem o maşină ce conduce plutonul, o motocicletă ce va filma acţiunea cursei şi cel mai probabil o maşină de asistentă tehnica.

      Este un "Pilot Race" si sper ca pe viitor sa obtin mai multe sponsorizari sa facem o adevarata clasica si poate in timp o sa ajunga si in calendarul UCI.

0 comentarii: